Dus jullie gaan trouwen….. Begin op tijd te oriënteren

6 tot 12 maanden voor de trouwdag

Maak een globaal draaiboek, waarin je het verloop van de dag voorlopig wegschrijft. Daarna begin je met het plannen van je droomhuwelijk.
Maak een afspraak met de gemeente, kerk, muziek, feestlocatie. Sommige gemeentes hebben meerdere trouwlocaties, gemeentehuis, kapel, kerk of landgoed.
Waar ga je feesten? Er zijn vele mooie feestzalen in de regio, maar thuis is ook een mogelijkheid. Let wel; een thuisfeest eist meer organisatie! Een goede cateraar kan je daarbij helpen.
Muziek is ook iets wat je op tijd geregeld moet hebben. Een goede ervaren DJ is de sfeermaker op jullie feest. Hij draait de juiste muziek op de juiste momenten en zorgt ervoor dat alle gasten bij het feest worden betrokken. DJ Noord-Holland heeft een ervaren DJ team en helpt je graag met de juiste invulling.

Gastenlijst (6 tot 8 maanden voor de trouwdag)

Het is belangrijk om te weten hoeveel gasten je ongeveer gaat uitnodigen. Naast de getuigen (welke belangrijk zijn voor de huwelijksvoltrekking), maak je een onderscheid tussen daggasten en feestgasten. Wordt de gastenlijst te groot, dan kun je nog een receptie overwegen.
Het aantal gasten is belangrijk voor een juiste keuze van de feestlocatie, maar ook je budget!
Ook voor de muziek is het belangrijk om te weten hoeveel gasten er gaan komen. Het geluidsvolume wordt afgestemd op het aantal gasten. Steel de show op jullie dag!

8 maanden voor de trouwdag

Tijd om ondertrouw te regelen. Dit doe je bij het gemeentehuis (minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar voor jullie trouwdatum) en vergeet niet een geldig ID mee te nemen!
Ook wordt het tijd om trouwshows te bezoeken en je te verdiepen in een speciale trouwjurk. Dit lijkt misschien vroeg, maar een trouwjurk moet perfect zitten. Ook het pak van de bruidegom is belangrijk, en kies je ervoor om bruidskinderen deel te laten uitmaken van jullie dag, zal ook dit geregeld moeten worden. Soms is het mooi om bepaalde details terug te laten komen in het trouwpak, of het bruidsboeket.
Denk ook na over het vervoer van die dag. Wordt het een mooie snelle auto, een oldtimer of koets. Dit is jullie dag!

Memoires (6 maanden voor de trouwdag)

Een trouwerij is snel voorbij. Daarom is het leuk om het vast te leggen. Er zijn vele fotografen en videografen die hun vak verstaan en een mooie reportage kunnen maken van de mooiste dag van je leven. De waarde van foto’s en video groeit ieder jaar. Leuk voor het nageslacht of als jullie 25 jaar getrouwd zijn.

Hulp is onderweg (4 maanden voor de trouwdag)

Tijd om een draaiboek (dagindeling) te maken. Houd rekening met reistijden tussen de diverse locaties en plan niet te strak! Maak ook een definitieve gastenlijst op. Bestel de uitnodigingen met bijpassende enveloppen en verzamel de adressen. Stuur de uitnodigingen 6 tot 8 weken voor jullie trouwdag naar je gasten.
Ook is het handig om een ceremoniemeester aan te stellen. De ceremoniemeester is het eerste aanspreekpunt op de huwelijksdag, hij houdt het draaiboek in de gaten, zal de gasten aanwijzingen geven en heeft contact met de leveranciers. Tevens kun je afspraken maken wat jullie liever wel of niet willen.
Een goede ceremoniemeester geeft rust op de dag zelf. Het is dan ook slim om de naam van de ceremoniemeester op de uitnodiging te zetten.

De grove lijnen zijn uitgezet, maar… (3 maanden voor de trouwdag)

Een DJ wil straks weten hoe jullie het feest willen openen. Willen jullie een openingsdans, dan is het tijd om te gaan bedenken hoe je dat wil doen. Klassiek, ludiek, of misschien samen met al je gasten. Je zou ook ook voor een spectaculaire opening kunnen kiezen.
Ook de volgorde van de trouwstoet kun je alvast regelen. Denk na over een tafelschikking. Wat doe je met cadeaus? Vraag je een envelop, of stel je een cadeaulijst samen (vermelden op je uitnodiging!)
Wil je nog leuke bedankjes voor je gasten, oriënteer dan naar de mogelijkheden op internet. En heb je nog vakantiedagen over, dan is het nu de tijd om een huwelijksreis te regelen.

Nu gaat het echt beginnen (2 maanden voor de trouwdag)

Bel voor je tweede afspraak met de feestlocatie, fotograaf, DJ en andere leveranciers om te gaan fine-tunen. Ook de uitnodigingen kunnen verstuurd gaan worden.
Maak afspraken met de kapster voor een proefkapsel en met de bloemist voor het bruidsboeket, corsages en andere bloemstukken.
Kies jullie trouwringen uit en controleer of jullie paspoorten geldig zijn, als jullie op huwelijksreis willen gaan.

Schakel een hulplijn in (6 weken voor de trouwdag)

Hou je gastenlijst goed bij. Is alle kleding geregeld? Maak een afspraak met de ceremoniemeester en kijk welke taken hij kan overnemen, zoals tafelschikking, pennen voor de getuigen, volgorde trouwstoet, wie zit er bij het gastenboek, afspraken voor het diner en feestavond.
Zijn voordrachtjes toegestaan? Moeten er zaken contant afgerekend worden, wat doe je met de cadeautafel, en waar blijven de enveloppen met geld.

Check, check, dubbel check (5 weken voor de trouwdag)

Laat je niet verrassen. Zorg als bruid voor een extra paar panty’s, en comfortabele reserve schoenen. Loop nog een keer je checklist door. Check je reisverzekering en overhandig de ceremoniemeester je draaiboek.
Om er stralend uit te zien kun je nog een paar zonnebankkuurtjes boeken.

Alles onder controle! Jullie trouwdag is trending topic (4 weken voor de trouwdag)

Iedereen praat over jullie huwelijksdag. Het wordt de mooiste dag van je leven. De afspraken met de ceremoniemeester zijn gemaakt. Nu nog een gastenboek kopen met pennen. Voor de getuigen koop je een bijzondere pen met inscriptie (tevens aandenken).
Maak een afspraak voor een proef make-up. Spreek af hoe laat je opgemaakt wilt worden, doe dit vóór de kapster.
Als er nog geen bruidstaart geregeld is, maak dan een afspraak met een banketbakker. Neem met de ambtenaar van de burgerlijke stand de ceremonie door, en trouw je voor de kerk maak dan een afspraak met de pastoor om de dienst door te nemen.

Het wordt een fantastisch feest! (3 weken voor de trouwdag)

Je belt om de details te bespreken met DJ Noord-Holland. Jullie feest wordt doorgenomen en er wordt een lijst voor de DJ gemaakt. Hoe laat moet de DJ startklaar staan, wanneer en hoe gaan jullie het feest openen en op welke manier willen jullie het feest afsluiten? Tevens geven jullie de muziekvoorkeur aan en de do’s and don’ts worden genoteerd.
Samen kijken we naar extra aankleding om de dag nog specialer te maken. Een opening met streamers, is er nog muziek nodig tijdens de huwelijksceremonie.
Dit is ook nog de gelegenheid om de drive in show nog uit te breiden met bijvoorbeeld een verlichte LED dansvloer (indien jullie daar nog niet voor gekozen hebben).

Klaar voor een geslaagd feest. De laatste puntjes (2 weken voor de trouwdag)

Neem met de bruidskinderen de dag door. Stel een CD/USB stick samen (maximaal 30 nummers) met jullie persoonlijke muzieknummers die niet mogen ontbreken. Loop je trouwschoenent in en zorg voor blarenpleisters (je weet maar nooit).
Ga je op huwelijksreis, maak dan alvast een lijstje met wat je mee moet nemen. Hou rekening met een vrijgezellen feest (altijd gezellig). Laat het restaurant, de cateraar of de locatie weten hoeveel gasten er gaan komen. En niet vergeten de trouwringen op te halen!

Aftellen (1 week voor de trouwdag)

Alles is gereed voor de grote dag. De bruidegom brengt een bezoek aan de kapper. Ga je op huwelijksreis, pak dan alvast je koffer en vergeet de reisdocumenten niet.
Nodig jullie ceremoniemeester uit voor kopje koffie en neem alles nog 1 keer rustig door. Maak voor de ceremoniemeester een lijst met contactpersonen van feestlocatie, muziek, vervoersbedrijf, ambtenaar der burgerlijke stand, bloemist, etc. Op deze manier kan hij snel handelen indien nodig.
Bedenk ook een scenario voor regenachtig weer. Regel eventueel extra paraplu’s. Laat je niet verrassen!

Laatste dag

Nog 1 dag en dan….. gaat het gebeuren. Zorg dat de ringen klaarliggen. Hang de trouwjurk en het trouwpak klaar. Leg de spullen voor de ceremoniemeester klaar, zoals contant geld, USB-CD voor de DJ.

Dan is het nu tijd voor ontspanning

De grote dag is aangebroken Vandaag is de dag! Voordat de gasten arriveren, komt de visagiste voor de make-up. Daarna de kapper, en dan de jurk. Vanaf nu is het vooral genieten van jullie dag.
O ja, laat je dag niet beïnvloeden door een strakke planning. Loopt het ergens wat uit, maak je geen zorgen. Er is nog nooit een huwelijk niet doorgegaan vanwege het niet halen van de planning!
Laat de planning over aan jullie ceremoniemeester, zodat jullie samen met jullie gasten lekker kunnen genieten.